InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Zakelijk > Geschiedenis van de Snore-Breaker

Geschiedenis van de Snore-Breaker

Will Nobel heeft een antisnurk apparaat uitgevonden. Die hij om het product te promoten ter beschikking heeft gesteld aan een KNO arts, aan de Vrije Universiteit en aan de Technische Universiteit Delft. Deze TU claimt vervolgens een apparaat tegen slaapapneu ontwikkelt te hebben. De KNO arts vertelt dat na jarenlang onderzoek de 150.000 Apneu patiënten geholpen kunnen worden. Will Nobel is als een vlieg opzij gewoven. Mensen die morgens moe wakker worden, kunnen Apneu-snurkers zijn. En dat is gevaarlijk. De ademhaling van apneu-snurkers stokt meerdere keren per nacht. Naast lichamelijke gevolgen is de kans op een ongeluk wegens concentratieproblemen door slaapgebrek tienmaal zo groot als bij niet snurkers. De timmerman Will Nobel had 25 Apneu aanvallen per uur, met als gevolg hartkloppingen, moe en zweten, iedereen in huis leed eronder. Niets hielp, neuspleisters niet, keelspray niet en zelfs een keeloperatie niet.

De uitvinding

Toen Will zijn mobiele telefoon ging bracht het trillende ding hem op een idee. Hij sloopte het trillingsmechaniek eruit en ontwierp een apparaatje met een drukknop, die hij als een riem om zijn middel gespte. Als hij op zijn rug draaide werd de knop ingedrukt en begon het apparaat te trillen, waardoor hij zich in de slaap op zijn zij draaide en het snurken ophield. Het ding geeft zachte onhoorbare impulsen af en als de snurker dan nog niet is gedraaid worden de impulsen sterker. Het was een succes.

Volgens de medische litteratuur zijn er circa vijfmiljoen rugssnurkers in Nederland. Will gaf in 2008 opdracht 2500 stuks Snore-Breakers in China te laten maken en verkocht ze via webshop.

Diefstal?

De naijverige wetenschappers gaan nu misschien met de eer strijken. De KNO arts geeft toe dat hij Will Nobel en zijn apparaat kent, maar dat het apparaat van de TU veel geavanceerder is.

Volgens Will is het oneerlijk, wat moet ik. Hoe vecht ik tegen TU, de VU en de artsen? Volgens de KNO arts was de wetenschap er al sinds WO1 mee bezig, omdat het snurken van de soldaten hun positie verraadde, wijzelf waren er al in 2006 mee bezig, aldus de arts.

Maar Will Nobel ook. De arts verraadt zich door te stellen dat het een kleine eeuw duurt zonder succes. En nu plotseling tegelijk succes van twee kanten onder dubieuze omstandigheden?

Uitvinding begint met ideeën die vaak gevolg van toeval zijn en daarom uniek

Beginnen met blanco papier en via het idee naar een experimenteel model dat werkt is moeilijkste deel van een nieuw product, zonder het idee komt er geen product. Is het eenmaal zover, hoef je maar een opdracht aan technici te geven (maakt niet uit wie en waar te wereld) De productontwikkeling is pure techniek geworden.

Nawoord

Te veel toeval is een wonder en die bestaan niet. Zo gaat het meestal, de creatieve pionier komt met het idee en het kapitaal neemt het over, dat is ook hier het geval met de Snore-Breaker van Will Nobel. Overigens gaat volgens Will de verkoop van Snore-Breakers via internet goed.
© 2012 - 2017 Custor, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Slaapapneu - slaapapneusyndroomApneu is een slaapziekte waarbij men sínachts meerdere ademstilstanden krijgt. Deze slaapziekte kan ernstige gevolgen he…
De nobelprijs van Alfred NobelDe nobelprijs van Alfred NobelDe nobelprijs is afkomst van Alfred Nobel, die stierf op 10 december 1896. Op zijn sterftedag word ieder jaar in Zweden…
Nobelprijs voor de vredeSinds 1901 wordt de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor het behalen…
Snurken wat kun je er tegen doenSnurken wat kun je er tegen doenNaar iemand luisteren die ligt te snurken kan leuk zijn, maar ook erg irritant. Maar als je samenleeft met iemand die sn…
Gewelddadige uitvinding: dynamietGewelddadige uitvinding: dynamietOngeveer anderhalve eeuw geleden werd dynamiet uitgevonden door de Zweed Alfred Nobel. Dit ging niet zonder slag of stoo…
Bronnen en referenties
  • Telegraaf 29 februari 2012 door Rob Hammink
  • Medische sites over snurken

Reageer op het artikel "Geschiedenis van de Snore-Breaker"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Custor
Laatste update: 03-06-2015
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Zakelijk
Bronnen en referenties: 2
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!