InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Pc en internet > Nieuw bij Google: Google Contributor

Nieuw bij Google: Google Contributor

Nieuw bij Google: Google Contributor Zoals elk commercieel bedrijf, is ook Google steeds op zoek naar nieuwe inkomsten. Dit keer tracht Google dit te verwezenlijken met de nieuwe Google dienst Google Contributor. Surfers op het Internet zullen, via een abonnementsservice, betalen om op het Internet te surfen zonder reclame-advertenties te zien. Google lanceert deze nieuwe dienst om de dalende inkomsten uit reclame-advertenties te compenseren. Ook de groeiende markt van advertentie-blokkers, die steeds beter en beter worden, doet Google op zoek gaan naar nieuwe bronnen van inkomsten. Midden november 2014 werd een testfase gelanceerd.

Wat is Google Contributor?

Indien je als surfer een bijdrage zal betalen tussen €0,75 en €3, dan kan je reclamevrij surfen op bepaalde websites op het Internet. Het exacte bedrag dat zal moeten betaald worden, is nog niet 100% zeker. Concreet zal er op de plaats van de voorziene advertentieruimte een bericht getoond worden waarbij de surfer wordt bedankt voor zijn bijdrage aan Google Contributor.

Het idee erachter is dat een percentage van het geld dat wordt opgehaald door de bijdragen van de “Contributors”, zal gaan naar de websites die effectief zullen worden bezocht door de betalende websitesurfers. Uiteraard kan Google dit enkel waarmaken voor haar eigen advertentienetwerken, namelijk Google AdSense en Google Ad Exchange. Het exacte bedrag dat Google zal laten terugvloeien naar de websites die reclamevrij zijn, moet nog definitief worden bepaald bij de eventuele lancering van de nieuwe dienst.

Financieel plaatje bij Google

De abonnementsdienst moet er vooral voor zorgen dat de inkomsten terug omhoog gaan. Door de krimpende advertentiemarkt lijkt Google andere manieren aan te wenden om haar omzetcijfer te verhogen. Google verwacht dat de inkomsten die voortvloeien uit de bijdragen van de surfers genoeg moeten zijn om de kosten van de ontbrekende advertenties te compenseren. Google ondervindt namelijk ook veel hinder van de advertentieblokkers, die steeds succesvoller worden, waardoor het voor een bedrijf minder aantrekkelijk wordt om zich te richten op de advertentiemarkt. Uiteraard zijn deze advertentieblokkers ook nadelig voor Google zelf en de daaruit voortvloeiende inkomsten. Google zet in op deze nieuwe dienst omdat het zeer afhankelijk is geworden van de advertentiemarkt. Wat creativiteit aan de dag leggen om extra inkomsten te zoeken hoeft dan ook niet slecht te zijn.

De voor-en nadelen van Google Contributor

Uiteraard zijn er voordelen voor bedrijven die wensen te participeren. Als de dienst echt zou gelanceerd worden, dan zouden de bedrijven een permanente stroom van inkomsten hebben, zonder zich echt te moeten bekommeren om de tendensen van de advertentiemarkten of hoog oplopende CPC kosten (Cost-Per-Click). Voor de surfers of gebruikers komt er ook een enorm voordeel. Eindelijk zijn zij verlost van de vervelende advertenties die soms niet-gerelateerd zijn of zelfs storend werken. Ook het laden van de website kan door reclame-advertenties vertraagd worden.

Momenteel is er één nadeel: men weet niet of er voldoende surfers zijn die bereid zijn om reclamevrij te surfen en toch hun favoriete websites wensen te steunen door een bijdrage van maximaal €3. Dat zal moeten blijken na de evaluatie van de testfase van Google Contributor.
© 2014 - 2017 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Mini, Google bedrijfsoplossingDe Google Mini is een nieuwe versie van bedrijfsoplossingen: zoeken met Google naar (verborgen en vergeten) digitale bes…
Website aanmelden bij GoogleWebsite aanmelden bij GoogleJe eigen website aanmelden bij Google roepen een paar vragen op: is het nog noodzakelijk om je website aan te melden bij…
Google Adsense for search zoekmachine op je website?Google Adsense for search zoekmachine op je website?Google Adsense for search is een van de programma’s die Google aanbiedt om geld te verdienen met je eigen website. Met G…
Google AdSense & BelastingGoogle AdSense & BelastingMet Google AdSense kunnen webmasters geld verdienen met hun website, doordat Google relevante advertenties plaatst, waar…
Google AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense en Google AdWords, twee termen die veel internetters wel kennen. Zeker mensen met een eigen website kenne…
Bronnen en referenties
  • Automatiseringsgids, http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/47/google-test-of-u-wilt-betalen-voor-advertentieloze-sites, 24 november 2014

Reageer op het artikel "Nieuw bij Google: Google Contributor"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Auteurjr
Laatste update: 26-11-2015
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Pc en internet
Bronnen en referenties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!