InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Muziek en film > Nieuwe en veelbelovende series op de Nederlandse tv in 2014
nieuws uitgelicht

Nieuwe en veelbelovende series op de Nederlandse tv in 2014

In 2014 komen er weer een hoop nieuwe tv-series en nieuwe seizoenen op tv. Er is dus totaal geen reden om je te vervelen. Zo verschijnen er nieuwe seizoenen van de programma's Danni Lowinski en Wie is de Mol, maar er zijn ook een hoop veelbelovende nieuwe series. In dit rijtje hoort bijvoorbeeld het veelbesproken programma Utopia thuis.

Utopia

Vanaf 6 januari 2014 iedere werkdag op SBS6
In het nieuwe programma 'Utopia' worden iedere werkdag 15 mensen gevolgd die samen een nieuw bestaan moeten opzetten. De bewoners beschikken in het begin alleen over wat kippen, een paar koeien en een hangar. Ze kunnen die dieren gebruiken om eten en drinken te produceren. Zo kunnen de koeien melk geven, maar ze mogen de beesten ook laten slachten om het vlees te gebruiken. Daarnaast is er nog genoeg ruimte op het terrein om groente en fruit te verbouwen.

De bewoners kunnen geld verdienen door de verkoop van zelfgemaakte producten, maar ook door bijvoorbeeld een open dag te organiseren voor buitenstaanders die graag eens een kijkje nemen op het Utopia-terrein.

Het hele terrein staat vol met camera's, alle bewegingen van de bewoners kunnen worden gevolgd. Als u meer wilt zien dan alleen de dagelijkse uitzending, is het mogelijk om voor 2,50 een abonnement aan te schaffen waarmee u ten allen tijde een livestream met beelden kan zien.

Het is de bedoeling dat het programma één jaar lang iedere werkdag te zien is.

The Blacklist

Vanaf 6 januari te zien op RTL4
The Blacklist is een Amerikaanse crime dramaserie uit 2013, die in 2014 voor het eerst op de Nederlandse tv verschijnt. In The Blacklist komt de meest gezochte crimineel ter wereld (Red) plotseling bij de FBI binnenwandelen. Hij vertelt dat hij de FBI wilt helpen om terroristen op te sporen. Daar zit alleen wel één voorwaarde aan: hij wil zijn verhaal alleen vertellen aan de jonge agente Liz.
De FBI gaat in op zijn voorstel, maar is niet over of wat hij vertelt ook waar is. Red vertelt de FBI over zijn blacklist, een lijst die hij in de loop der jaren heeft gemaakt. Op de lijst staan criminelen die volgens hem een bedreiging voor de samenleving vormen. Veel van die criminelen waren tot dan toe nog helemaal niet bekend bij de FBI. Liz wordt aan het prille begin van haar carriere meteen opgezadeld met een aantal hele lastige zaken.

Broadchurch

Vanaf 5 januari 2014 vier zondagen een dubbele aflevering op RTL4
Deze serie gaat over het fictieve dorpje 'Broadchurch'. Het plaatsje wordt opgeschrikt als het dode lichaam van de elfjarige Danny wordt gevonden op een strand. De politie gaat in eerste instantie uit van zelfmoord, maar als snel blijkt dat er heel wat anders aan de hand is. Het hele dorp is in rep en roer door de dood van Danny. Iedereen vraagt zich af wat er met Danny is gebeurd, en of andere kinderen ook gevaar lopen. Broadchurch krijgt door de gebeurtenis ineens volop media-aandacht. De dood wordt onderzocht door Alec en Ellie, die allebei heel andere mensen zijn. Dit leidt vaak tot botsingen in het onderzoek.

Suits, seizoen 1

Vanaf 6 januari iedere maandag te zien op RTL4
Suits is een Amerikaanse serie uit 2011. Inmiddels zijn er al 3 seizoenen uit in Amerika. Op RTL4 zal vooralsnog alleen het eerste seizoen worden vertoond.

De serie gaat over Mike, een geniale jongen die zijn droom om advocaat te worden heeft moeten opgeven omdat hij geschorst is. Met zijn kennis helpt hij anderen om toelating te krijgen tot een rechtenstudie, door de test voor hen te maken. Door een drugsdeal komt Mike uiteindelijk bij een bekende bedrijfsjurist terecht, die op zoek is naar een stagiaire. De bedrijfsjurist, Harvey, prijst Mike om zijn kennis en neemt hem aan. Harvey zorgt ervoor dat Mike een nep-diploma in handen krijgt.

Wie is de Mol?, seizoen 14

Vanaf 2 januari iedere donderdag om 20:30 op Nederland 1
Uiteraard is Wie is de Mol? geen nieuwe serie op de Nederlandse televisie, maar er komt wel weer een nieuw seizoen aan met nieuwe kandidaten.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met Wie is de Mol?: Wie is de Mol? is een Nederlands spelprogramma waar de kandidaten opdrachten uitvoeren en strijden de Mol te vinden. Het doel van de 'normale' kandidaten is om zo veel mogelijk geld in de spelpot te krijgen. De winnaar van het spel gaat met dit geld naar huis. Er zit één Mol in het spel. De Mol probeert juist zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Aan het eind van iedere aflevering wordt er een test gedaan met vragen over de mol. Degene die deze vragen het slechtst beantwoordt moet het spel verlaten.

Wie is de Mol? speelt zich dit jaar maar op een klein deel van de aarde plaats: in Hong Kong. De kandidaten van dit jaar zijn Aaf Brandt Corstius, Daphne Bunskoek, Freek Bartels, Jan-Willem Roodbeen, Jennifer Hoffman, Maurice Lede, Owen Schumacher, Sofie van den Enk, Susan Visser en Tygo Gernandt

Danni Lowinski, seizoen 2

Vanaf 8 januari iedere woensdag te zien bij SBS6
Ook van deze serie is dit niet het eerste seizoen, maar de serie is zeker veelbelovend. Vorig jaar was het één van de bestbekeken programma's op SBS6. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Duitse serie, die inmiddels al vier seizoenen kent. Daarnaast is er ook een Vlaamse versie met 2 seizoenen.

Danni Lowinski gaat over de (half)-Poolse advocate Danni, wie het maar niet lukt om aan het werk te raken. Daarom besluit ze voor zichzelf te beginnen. Ze werkt voor één euro per minuut, veel goedkoper dan de overige advocaten dus. Het grootste deel van haar inkomsten moet ze hebben door middel van het middel van rechtszaken. Dit lukt haar meestal aardig.

De serie volgt daarnaast een aantal vrienden van Danni, haar vader en haar collega-advocaat Olivier Smits.

Kortom, genoeg te zien op tv in 2014. Welke serie gaat u zeker weten volgen? Laat een reactie achter en maak andere ook enthousiast! Veel kijkplezier!
© 2014 - 2017 Larsico, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Biografie Virginia AndrewsBloemen op zolder is haar eerste boek (deel één van een vijfdelige serie) en is op slag een hit, en was Virginia Andrews…
Lieve Lust, Nederlandse serieLieve Lust. Een Nederlandse (relatie)comedyserie. De serie gaat over zes dertigers die in Amsterdam wonen. Een serie die…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
Bronnen en referenties
  • Sbs6.nl
  • Zapnet.nl
  • Nl.wikipedia.org
  • Widm.avro.nl
  • Rtl.nl
  • Mijnserie.nl

Reageer op het artikel "Nieuwe en veelbelovende series op de Nederlandse tv in 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Larsico
Gepubliceerd: 01-01-2014
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Muziek en film
Bronnen en referenties: 6
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!