InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Financieel > Beste spaarbanken

Beste spaarbanken

Beste spaarbanken Indien u gaat sparen kiest u voor een hoge spaarrente. Ook de kwaliteit van de spaarbank zou u op moeten letten.

Independer.nl

Over de periode van mei 2007 tot mei 2008 heeft Independer.nl onderzoek gedaan naar de kwaliteit van spaarbanken. Hierbij hebben ze gelet op de kwaliteit van de dienstverlening en de hoogte van het rendement. Uitsluitend een hoge rente maakt een spaarbank nog niet de beste bank. Service is erg belangrijk als het gaat om sparen. Is de bank erg traag of onzorgvuldig dan kunt u beter op zoek gaan naar een bank die een betere service biedt. Independer.nl heeft aan de hand van rapportcijfers een toplijst samengesteld van beste banken.

Ze hebben de banken cijfers gegeven op de volgende onderdelen:

Klaarstaan voor klanten
Beloften nakomen
Snelheid van de dienstverlening
Value For Money

De top vijf ziet er als volgt uit:

ASN Bank 8,0
Argenta 7,7
Amsterdam Trade Bank 7,6
SNS Regiobank 7,5
Demir Halk Bank 7,4

ASN Bank:

De ASN Bank is en zogenaamde duurzame bank. Zij beleggen uitsluitend in ondernemingen die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en mensenrechten. Dit onderdeel van SNS Reaal is opgericht in 1960. Zij bieden marktconforme tarieven op spaarrekeningen en deposito’s

Argenta

Argenta is een Belgische bank die haar service in Nederland aanbiedt via het intermediair. Deze bank biedt hoge spaarrentes en staan vrijwel altijd in de toplijstjes met haar hoge rente. Ze vallen niet volledig onder de depositograntieregeling van De Nederlandsche Bank. Ze vallen namelijk ook onder de garantieregeling in Belgie. Bij een eventueel faillissement zou u in eerste instantie moeten aankloppen bij de Belgische toezichthouder.

Amsterdam Trade Bank

Deze bank is een dochter van de Russische Alfa Bank. Ze bieden hoge rentes op spaarrekeningen en deposito’s. De AT Bank richt zich voornamelijk op de particuliere spaarders in Nederland. Ze vallen volledig onder de depositogarantieregeling van De Nederlandsche Bank.

SNS Regiobank

SNS Regio Bank is onderdeel van SNS REAAL. Zij bieden ongeveer dezelfde spaarproducten aan als haar grote zus SNS Bank. Zij onderscheiden zich volgens hun website door alle moderne producten van een grote bank te combineren met persoonlijke dienstverlening van een intermediair.

Demir Halk Bank

De DHB Bank is een van oorsprong Turkse Bank. Ze bieden hoge rente aan op spaarrekeningen en deposito’s. DHB Bank heeft filialen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Voor actuele spaarrentes, zie: Link
© 2008 - 2017 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente in 2017 krijgt u bij de nieuwe banken en nieuwe spaarrekeningen, niet bij de gevestigde grootbanke…
Hoge spaarrente Argenta NederlandHoge spaarrente Argenta NederlandOok op zoek naar een hoge spaarrente in 2017? Argenta is een goede keuze. Met het hoofdkantoor in Antwerpen is Argenta a…
Spaarrekening met hogere spaarrente: sparen in 't buitenlandSpaarrekening met hogere spaarrente: sparen in 't buitenlandWie de spaarrente bij de Nederlandse banken te laag vindt kan overwegen om zijn spaargeld bij een buitenlandse bank te p…
Bigbank, nieuwe spaarbank in NederlandBigbank, nieuwe spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo deposito sp…
Hoge spaarrente in BelgiëHoge spaarrente in BelgiëHet is aantrekkelijk om te sparen in België vanwege de hoge spaarrentes. Sowieso openen steeds meer Nederlanders een spa…
Bronnen en referenties
  • Independer.nl

Reageer op het artikel "Beste spaarbanken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Juul
Laatste update: 28-04-2009
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Financieel
Bronnen en referenties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!