InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Sport > Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen

Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen

Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen SC Cambuur, de nieuwe eredivisionist in seizoen 2013 - 2014, die een uiterst productief seizoen beleefde, sloot in ronde 34 het seizoen af met een nederlaag in eigen huis. De Leeuwarders verloren met 1-2 van ADO Den Haag. Toch werd er gevierd in Leeuwarden: Cambuur handhaafde zich in de eredivisie en kon het volgende seizoen weer op het hoogste voetbalpodium van Nederland spelen. De Twaalfde Man werd geëerd als 'Man of the match.' Het seizoen van Cambuur was goud omrand.

Cambuur Stadion Leeuwarden

Goed seizoen van Cambuur

Het was jammer, dat de laatste wedstrijd van het seizoen – in eigen huis nota bene – werd verloren. Cambuur deed het in dit seizoen juist zo goed, vooral in het Cambuurstadion. Op zaterdag 3 mei legden de Leeuwarders het af tegen de ploeg uit de Hofstad. ADO Den Haag ging na een 1-2 met drie punten naar huis. Het was een klein dompertje op de feestvreugde van Cambuur, maar dan wel een héél klein dompertje.

Henk de Jong
De club van trainer Henk de Jong speelde zijn beste Eredivisiezoen ooit. In de ranglijst eindigde Cambuur op een keurige twaalfde plaats. Thuis verloor Cambuur alleen van Twente, Feyenoord, Ajax en PSV. En van ADO dus.

Eerste doelpunt van Leeuwin

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en beide doelmannen stonden niet voor niets onder de lat. Ze moesten aan de bak. Cambuur werd gedurende de eerste helft steeds gevaarlijker en in de 35e minuut werd er dan ook gescoord. Ramon Leeuwin scoorde de 1-0 na een hoekschop van Ritzmaier. Vlak voor rust werd het bijna 1-1 maar Zeinstra had een goede reflex en hield de bal uit het doel.

Bron: ADO Den HaagBron: ADO Den Haag

Na de rust scoort ADO

Na de rust hing het tweede Cambuur doelpunt in de lucht, maar het kwam niet. Ogbeche en Barto hadden mooie kansen om een veilig 2-0 op het scorebord te laten zetten, maar beide mannen passeerden doelman Zwinkels toch niet. Het spel kantelde toen in de 73e minuut Kramer de gelijkmaker voor ADO scoorde. Het was de ploeg uit Den Haag die daarna het genadeschot gaf. Kramer scoorde 1-2.

Ereronde na de wedstrijd

Op de dag dat een jaar geleden Cambuur zijn kampioenschap in de Jupiler League en overstap naar de eredivisie vierde, 3 mei, speelde de club in 2014 de laatste wedstrijd van een succesvol seizoen. Een jaar geleden was er vreugde maar ook een beetje angst. Als de club maar niet direct weer degradeerde. Hopelijk kon de club er via de nacompetitie toch bijblijven. Daar hoefde Cambuur zich nu geen zorgen meer om te maken. De Leeuwarders bleven ruimschoots in de Eredivisie, mede dankzij het werk van trainers Dwight Lodeweges en Henk de Jong.

Lodeweges
Het volgende seizoen zou Cambuur zijn oud-trainer Lodeweges weer tegenkomen, in de wedstrijden tegen Heerenveen. Cambuur had een mooi seizoen achter de rug en zou een mooi seizoen tegemoet gaan.

Twaalfde man

Bron: CambuurBron: Cambuur
Voor bestendiging in de Eredivisie dankte de club zijn directie, het personeel, de technische staf, de spelers, vrijwilligers en uiteraard de Twaalfde Man. Het publiek kreeg na de laatste wedstrijd de eer van ‘man of the match.’
Tribune Noord had een spandoek voorbereid met de tekst: BEDANKT VOOR HET MOOIE SEIZOEN. De spelers bedankten het publiek door een ereronde te maken.

Goud omrand

Op de Cambuur website stond te lezen: “We hadden de laatste wedstrijd graag anders zien eindigen, maar een mens kan niet alles wensen. Dit seizoen gaat goud omrand de boeken in. Vijftig jaar SC Cambuur en het beste resultaat ooit, wat wil je nog meer.”

SC Cambuur
Zeinstra, Droste, Van der Laan, Leeuwin, Bijker; Van Moorsel (89. Bakker), El Makrini, Ritzmaier (96. Feldballe); Schepers, Barto (70. Hemmen)emmen)HH, Ogbeche.
ADO Den Haag
Zwinkels, Malone, Wormgoor, Holla, Meijers, Van Duinen (67. Gouriye), Gehrt (89. Kanon), Schet, Van Haaren, Kramer, Zuiveloon.
 • Scheidsrechter: Van de Graaf.
 • Scoreverloop: 35. 1-0 Leeuwin; 73 .en 83 1-2 Kramer
 • Toeschouwers: 9955
 • Wedstrijdsponsor Mix Events, Emmeloord.
 • Balsponsor: Westermann Installaties, Leeuwarden.
 • Ballenjongens en – meisjes plus mascotte van VV Surhuisterveen

Op zaterdag 24 mei 2014 vierde Cambuur is de grote Cambuur-reünie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan.

Lees verder

© 2014 - 2017 Sjaanfanameland, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie 2014-2015 SC Cambuur programmaEredivisie 2014-2015 SC Cambuur programmaSC Cambuur wist zich na 20 jaar weer in de Eredivisie te nestelen. Na het kampioenschap in de Jupiler League hadden de m…
Speelschema Eredivisie 2013-2014, programma en uitslagenSpeelschema Eredivisie 2013-2014, programma en uitslagenSpeelschema Eredivisie 2013-2014, programma en uitslagen. Op vrijdag 2 augustus 2013 zal de Eredivisie 2013-2014 weer be…
Cambuur tegen AZ - speelronde 29 '13-'14Cambuur tegen AZ - speelronde 29 '13-'14Cambuur speelde deze speelronde in eigen huis tegen AZ en hield niet meer dan een punt over aan de wedstrijd vanwege gel…
Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014Cambuur – Eerste wedstrijd in eredivisie 2013 – 2014Na dertien jaar is SC Cambuur in augustus 2013 terug in de Eredivisie van de Nederlandse voetbalclubs. De openingswedstr…
Cambuur – Vierde wedstrijd seizoen 2013 – 2014Cambuur – Vierde wedstrijd seizoen 2013 – 2014Cambuur uit Leeuwarden is in 2013 gepromoveerd van de Eerste naar de Eredivisie en de Leeuwarders willen op dat hoogste…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cambuur
 • www.nos.nl
 • www.voetbaluitslagen.nl
 • www.cambuur.nl
 • Afbeelding bron 1: ADO Den Haag
 • Afbeelding bron 2: Cambuur

Reageer op het artikel "Cambuur - ADO Den Haag – laatste wedstrijd van seizoen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 22-12-2016
Gepubliceerd: 04-05-2014
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Sport
Special: SC Cambuur
Bronnen en referenties: 6
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!