InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Pc en internet > Google Latitude, vrienden stalken

Google Latitude, vrienden stalken

Google Latitude, vrienden stalken Op 4 februari lanceerde Google een nieuw speeltje binnen Google Maps, Google Latitude. Op het eerste oog lijkt Latitude uitermate geschikt voor bezorgde ouders, stalkers en jaloerse partners. Je kunt je vrienden namelijk 24 uur per dag in de gaten houden. Hoe? Je kunt op een map zien waar ze zich bevinden. Dat wil zeggen: waar hun mobieltje zich bevindt… Google wil met Google Latitude voet aan de grond krijgen op de lucratieve markt van netwerksites als Facebook, Hyves en Linkedln. Google Latitude zal binnen afzienbare tijd in 27 landen voorhanden zijn voor iPhones, de G1 van T-mobile en Blackberrys. Google laat weten dat Google Latitude onderdeel is van Google Maps en dat je met Google Latitude op de map precies kunt zien waar je vrienden zich bevinden. Het is een stukje sociale 'controle' waar je zin in moet hebben. Volgens woordvoerders van Google zelf voegt Latitude een sociale functie aan Google Maps toe die het systeem vooral leuker zal maken.

Google Maps en Latitude, vrienden zoeken

Mobiele telefoongebruikers zullen elkaar met Google Latitude kunnen traceren via het Global Positioning System (GPS). Google Latitude is een uitbreiding van de functie die al in Google maps zat, waarmee de mogelijkheid al geboden werd om de eigen woonomgeving op te zoeken op de map. De vraag blijft natuurlijk hoe prettig we ons er in de praktijk onder zullen voelen als je vrienden je precies kunnen vertellen waar je die middag hebt gezeten. Een leugentje om bestwil zit er niet meer in. Tenzij je Google Latitude uitzet, want gelukkig biedt Google die mogelijkheid wel.

Privacy met Google Latitude

Google heeft zijn best gedaan om de privacy te waarborgen voor Google Latitude gebruikers. De eigenaar van een mobieltje bepaalt of het mobieltje wel of niet zichtbaar zal zijn op de map van het netwerk. Je kunt de functie uitschakelen, dan ben je niet te traceren.

Hoe gebruik je Google Latitude?

Om gebruik te kunnen maken van Google Latitude moet de nieuwste versie van Google maps op de mobiele telefoon geïnstalleerd worden. Vervolgens kunnen gebruikers met behulp van hun Google e-mail account aan elkaar verbonden worden. Met Google Latitude kun je ook snel foto’s uitwisselen en je kunt de plek waar je je bevindt, zichtbaar maken. Best handig als je verdwaald bent. Het lijkt me ook ideaal om te weten waar je kinderen zich bevinden. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan. Je moet de functie niet vergeten uit te zetten als je privacy wilt en ook niet vergeten aan te zetten als je wel gevonden wilt worden. Google Latitude is een stapje naderbij de ‘mobiele sociale netwerken’ van de toekomst.

Sta jij in de file? Bewijs het maar!

Google Latitude is handig als je wilt weten of familie al bijna thuis, of om te weten waar je kind zich bevindt op weg van huis naar school of andersom. En het is leuk om te zien waar je vrienden uithangen. Je kunt natuurlijk ook denken aan het traceren waar een kennis zich bevindt met wie je een afspraak hebt en dus op die manier schatten hoe lang je nog wachten moet.

Met Google Latitude kun je alleen vrienden traceren, dus dat zijn personen die jouw invitatie om zich aan te sluiten bij je persoonlijke vriendenlijst, geaccepteerd hebben. Of andersom, als jij een invitatie accepteert van een ander. Het is dus zinvol om niet elke invitatie blind te accepteren maar kritisch te blijven.

Lees verder

© 2009 - 2017 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis GPS navigatie software downloadenGratis GPS navigatie software downloadenOp je mobiele telefoon kun je gratis GPS software downloaden. Het gebruik er van is vaak eenvoudig. Met de gratis naviga…
Google Buzz van Google gebruikenGoogle Buzz van Google gebruikenGoogle Buzz is een nieuw voorbeeld van de markt voor sociale netwerk tools. Uiteraard roert ook Google zich op deze mark…
10 populaire gratis apps (voor Android)10 populaire gratis apps (voor Android)App is de veel gebruikte afkorting voor application, oftewel een toepassing, voor smartphones. Voor veel apps moet betaa…
Hoe verwijder je je Google plus-account?Hoe verwijder je je Google plus-account?Google+ is een sociale netwerksite geleverd door Google. Wanneer je je voor een van de diensten van Google hebt aangemel…
Afstand en oppervlakte meten met Google Maps en Google EarthAfstand en oppervlakte meten met Google Maps en Google EarthHet meten van afstanden, hoogtes en oppervlaktes kan heel handig zijn. En het kan snel en eenvoudig, je moet alleen even…
Bronnen en referenties
  • Elsevier.nl
  • Youtube

Reageer op het artikel "Google Latitude, vrienden stalken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Kisses
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Pc en internet
Bronnen en referenties: 2
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!