InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Electronica > Apple iPad 3 uitgelekt

Apple iPad 3 uitgelekt

Apple iPad 3 uitgelekt De doorgaans uiterst betrouwbare nieuwssite Bloomberg heeft specificaties en releasedatum naar buiten gebracht van de iPad 3, de derde in de lijn van de reeks zeer succesvolle tablets van het bedrijf Apple. Lees verder om te ontdekken wat de verschillen zijn met de iPad 2 en wanneer deze tablet uitkomt.

Dag van uitkomst

Bloomberg meldt dat de leveranciers van onderdelen voor Apple inmiddels volop aan het produceren zijn voor de iPad 3, wat doet vermoeden dat hij bijna uit gaat komen. Bloomberg bevestigd dit vermoeden en zegt dat de iPad 3 uit gaat komen in maart. Dit is geheel conform de cyclus die Apple aanhoudt om de nieuwe iPad te introduceren, zoals ook blijkt uit de volgende tabel:

VersieIn de winkels
iPad 1April 2010
iPad 2Maart 2011

Er zitten gemiddeld ongeveer 340 dagen tussen de aankondiging van een nieuwe iPad. Dit zou betekenen dat de iPad 3 met een lancering in maart net iets over het gemiddelde gaat.

Nieuw scherm

De iPad 3 wordt gewapend met een retinascherm zoals we die kennen van de iPhone. Retinaschermen staan bekend om hun haar haarscherpe weergave van tekst maar ook levensechte kleuren. Dit betekent dat surfen op het internet of een film kijken op je iPad nog levendiger lijkt en niet langer onder doet voor een kleine televisie. De iPad 2 is nog uitgerust met led-achtergrondverlichting en IPS-technologie. Het scherm wordt weer voorzien van een vetafstotende deklaag en zal - uiteraard - weer multitouch zijn.

Hogere resolutie

Een andere aanpassing aan het scherm van de iPad is dat de iPad 3 wordt voorzien van een scherm met een hogere resolutie. Een hogere resolutie betekent dat het scherm meer pixels over een bepaalde oppervlakte krijgt. Als je meer pixels hebt wordt het scherm opgebouwd uit meer lichtpuntjes en kan de weergave van tekst bijvoorbeeld nog gedetailleerder zijn. Hierdoor wordt het erg fijn voor je ogen om een boek te lezen op de iPad 3. Ingewijden nauw betrokken bij de productie van de iPad 3 melden zelfs aan Bloomberg dat de iPad 3 een hogere resolutie krijgt dan sommige televisies op dit moment hebben. De iPad 2 heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels bij 132 ppi (pixels per inch).

Snellere processor

De iPad 3 wordt voorzien van een nieuwe processor en er gaan sterke geruchten over dat dit een quad-core processor zou zijn. Een quad-core processor is hartstikke snel omdat hij bestaat uit vier cores die samen één processor vormen, waardoor werk beter verdeeld kan worden over de processor. In praktijk betekent dit dat je iPad nóg sneller wordt en nooit meer zal haperen tijdens het internet of als je veel taken tegelijk doet. Multitasken is nu geen enkel probleem meer. De iPad 2 is nu nog voorzien van een processor uit Apple's eigen keuken, de Apple A5.

Nieuwe verbindingsmogelijkheden

Hoewel dit in Europa nog in de kinderschoenen staat wordt de nieuwste tablet van Apple voorzien van ondersteuning voor de vierde generatie mobiele netwerken: LTE. Dit resulteert in dat je onderweg nog sneller kunt internetten als je niet de beschikking hebt over Wifi. Je iPad is nog nooit zo snel geweest.

Grotere batterij

De iPad 3 wordt voorzien van een betere accu waardoor je nog langer met je iPad onderweg kan spelen. De huidige iPad is voorzien van een accu waarmee tien uren intensief gebruik mee bewerkstelligt wordt.

Vormgeving

Er is één pijlpunt waar de geruchten het niet over eens kunnen worden; hoe de iPad 3 er uit gaat zien. Er gaan geruchten dat de iPad 3 iets dikker wordt door het nieuwe scherm, wat meer ruimte vereist dan het scherm gebruikt in de iPad 2. Het is niet heel waarschijnlijk dat de iPad 3 nog dunner wordt, met een dikte van 8,8 millimeter is de iPad 2 al verbazingwekkend dun. Een nog dunnere vormgeving zou niet comfortabel zijn om vast te houden en daarnaast fragiel aandoen.
© 2012 - 2017 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Introductie van de iPad van AppleIntroductie van de iPad van AppleNa de iPod en iPhone is er weer een nieuwe gadget geïntroduceerd door Apple, de iPad. Liefhebbers in Nederland van dit f…
Apple iPad, de nieuwe tabletcomputer van AppleHet computerbedrijf Apple komt met een nieuw apparaat, de iPad! Dit is een zogenoemde tabletcomputer en lijkt veel op ee…
Apple's iPad 2. Wat te verwachten van deze nieuwe tablet PC?De nieuwe iPad 2 zal vanaf maart 2011 in onze winkelrekken liggen. De iPad 2 is de opvolger van Apple's welbekende iPad…
IPad toegevoegde waarde of een hype?IPad toegevoegde waarde of een hype?Van de iPad zijn er wereldwijd miljoenen verkocht. Dit is weer een doorslaand succes van Apple. Na de iPod, iPhone en na…
De iPad 1 versus de nieuwe iPad 2De eerste iPad van Apple zorgde in 2010 voor een ware revolutie in de tablet PC's. Met de komst van Apple's nieuwste gou…
Bronnen en referenties
  • http://www.macrumors.com/2012/01/13/ipad-3-with-lte-quad-core-processor-and-retina-display-set-for-march-launch/
  • http://www.apple.com/nl/ipad/specs/

Reageer op het artikel "Apple iPad 3 uitgelekt"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Babette, 02-06-2013 19:08 #1
Wanneer komt die iPad uit? Reactie infoteur, 03-06-2013
Beste Babette,

Dit artikel is inmiddels gedateerd, de iPad is reeds verschenen.

Infokoning

Infoteur: Infokoning
Laatste update: 16-01-2012
Gepubliceerd: 15-01-2012
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Electronica
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!