InfoNu.nl > Nieuws uitgelicht… > Auto en vervoer > Gebeurtenissen Januari 2010

Gebeurtenissen Januari 2010

Gebeurtenissen Januari 2010 Wat gebeurt er allemaal dit jaar 2010 in de wereld. Elk jaar gebeurd er veel in de wereld. Het overlijden van mensen, aanslagen of andere dieptepunten. Maar elk jaar zijn er ook hoogtepunten. Een nieuw hoogtepunt in de AEX of een opening van een of ander nieuw gebouw. Dit artikel bevat alle weetjes en feitjes die gebeuren in de maand Januari van dit jaar 2010.

Gebeurtenissen gebeuren overal

Elke dag gebeurt er veel in de wereld. Niet alleen in Nederland, maar overal. Deze gebeurtenissen kunnen hoogtepunten en/of dieptepunten zijn en hebben soms veel invloed op mensen, de maatschappij en heel soms op de wereld. Voorbeelden hiervan uit het verleden zijn bijvoorbeeld de crisis met de IceSave Bank in Ijsland wat veel invloed heeft op mensen en de maatschappij. Maar uit een ietwat verdere verleden is als voorbeeld te bedenken de ramp op 11 september 2001. Dit is echt een gebeurtenis die veel invloed heeft gehad voor de hele wereld. Maar ook zijn er gebeurtenissen dichterbij huis... bijvoorbeeld een nieuw geboren olifantje in Emmen.

Al deze gebeurtenissen zijn vaak aan het einde van het jaar weer vergeten en worden vaak door televisieomroepen weer als een jaaroverzicht naar boven gehaald. Dit levert dan vaak een "O ja" gevoel op. Om deze gebeurtenissen niet te vergeten en bij te houden worden ze per maand in dit artikel vermeld. Dit artikel bevat de maand Januari. Wanneer deze maand voorbij is kunt u onderaan dit artikel via een link naar de maand Februari klikken.

Januari 2010

Alle gebeurtenissen van Januari 2010 zullen in onderstaand tabel te vinden zijn.
DatumGebeurtenis
1 januariFusie van de gemeente Nieuwerkerk aan den Ijssel, Moordrecht en Zevenhuis-Moerkapelle. De nieuwe gemeente heet Zuidplas en telt 40.000 inwoners
Fusie tussen de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland. De nieuwe gemeente heet Oldambt en telt 40.000 inwoners
Fusie tussen de gemeenten Horst aan de Maas, Sevenum en een deel van Meerlo-Wanssum. .De nieuwe gemeente heet Horst aan de Maas en telt 40.000 inwoners
3 januariLous Haasdijk is overleden op 71 jarige leeftijd. Bekend als journaallezeres uit de jaren '70
4 januariOpening van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai met een hoogte van 828 meter!
De eerste president van Suriname is overleden, Johan Ferrier. Hij overleed op 99 jarige leeftijd.
5 januariSander Simons is overleden op 47 jarige leeftijd aan longkanker. Bekend als nieuwslezer bij RTL 4
6 januariRond Amsterdam was er door onverwachtse extreme sneeuwval een verkeersinfarct ontstaan. Files waren er tot 2:00 in de nacht.
10 januariWien van den Brink is op 64 jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend geworden als voorman van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.
Sven Kramer is voor de 4e keer op rij EK kampioen schaatsen. In Hamar was Kramer veruit de snelste schaatser op de laatste afsluitende 10 kilometer.
11 januariDe ronde van Loosdrecht. De eerste natuurijs-klassieker sinds 14 jaar was in Loosdrecht. Winnaar was bij de mannen Ralf Zwitser. Bij de vrouwen was het Carla Zielman.
Erben Wennemars schaats zijn laatste officiele wedstrijd in Dalfsen. Na de wedstrijd is hij onderscheiden met de Gouden Speld door de KNSB
12 januariEen zware aardbeving heeft het eiland Haiti getroffen. De aardbeving had een kracht van 7,0 op de schaal van Richter.
14 januariOp deze dag is de Doemdagklok met één minuut teruggezet. De tijd staat nu op 23:54 uur. Dit kon door een wereldwijde samenwerking om de voorraad te verminderen van nucleare wapens.
Gerd Leers, burgemeester van Maastricht treedt af. Hij verloor de steun uit de gemeenteraad. Het betrof het onderwerp om een vakantievilla in Bulgarije.
18 januariAndré-Joseph Léonard wordt de opvolger van kardinaal Godfried Danneels. Hij wordt hiermee aardsbisschop van Mechelen-Brussel. Daarnaaast wordt hij ook metropoliet van de Belgiche rooms-katholieke kerkprovincie.
20 januariOpnieuw werd Haïti getroffen door een aardbeving. Het bleek een naschok te zijn van de grote aardbeving die Haïti een week ervoor had getroffen.
21 januariOp deze dag is er een nationale inzamelingsactie georganiseerd voor de slachtoffers in Haiti. De volgende radio- en televisiezenders zijn voor één dag samen radio 555:
  • Radio: 3FM, Q-Music, Radio Veronica, Radio 5, Radio 2, Slam FM, Wereldomroep
  • Tv-zenders: Nederland 1, RTL 4, SBS 6, Spirit 24, RTL 5, Net 5, 101.tv, Disney Channel, BVN
24 januariJonathan Reis is op staande voet ontslagen bij de voetbalclub PSV. De speler maakte gebruik van verboden middelen en weigerde tevens alle hulp.
25 januariVoetbalclub HFC Haarlem is failliet verklaard. De club stond genoteerd op de 20e plek in de Eerste Divisie en is per direct gescrapt.
Ali Hassan al-Majid wordt geëxecuteerd. De Irakees stond beter bekend onder de naam Ali Chemicali.
Een vliegtuigcrash van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines (vlucht 409) heeft het leven gekost aan 90 mensen. Het stortte direct na het vertrek vanuit Beiroet in de zee. Bestemming van de vlucht was Addis Abeba.
26 januariHet Zweedse failliete bedrijf Saab, onderdeel van het Amerkikaansen General Motors, wordt overgenomen door het Nederlandse bedrijf Spyker. Dit voor een bedrag van 400 miljoen dollar.
Avatar, de Science Fiction film van regiseur James Cameron heeft de hoogste opbrengst ooit gehaald voor een film. De vorige film, met de hoogste opbrengst, was de Titanic uit het jaar 1997. Titanic was ook een film van Cameron.
27 januariApple's topman Steve Jobs presenteert de Apple iPad. De iPad is een tabletcomputer en een kruising tussen een iPhone en een Notebook.
28 januariNegen mensen komen om bij een vliegtuigcrash. Het vliegtuigje, wat een militaire transportvliegtuig was, kwam terecht in een woonwijk in de stad Cotabota City. Deze stad ligt op het Eiland Mindanao in de Pilipijnen.
31 januariDe Egyptische voetbalclub heeft met 0-1 gewonnen van het land Ghana. Hiermee heeft Egypte de Afrika Cup van 2010 gewonnen. Doelpuntmaker was de speler Gedo.
© 2010 - 2017 Martinq79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het weer in januari 2010 in FrieslandJanuari 2010 gaat in Friesland de boeken in als een sneeuwrijke en koude maand. Bovendien was er nog best veel zon, name…
Speelschema Jupiler League 2010-2011Speelschema Jupiler League 2010-2011De Jupiler League is de op 1 na hoogste divisie in het Nederlandse voetbal. Clubs die promoveren vanuit de Jupiler Leagu…
Speelschema Premier League 2010-2011Speelschema Premier League 2010-2011De Premier League is het hoogste niveau in Engeland waarop gevoetbald word. Er zijn enkele clubs die eigenlijk elk jaar…
Minimumloon per 1 januari 2012, juli 2011, januari 2011Minimumloon per 1 januari 2012, juli 2011, januari 2011Het nieuwe bruto minimumloon per 1 januari 2012, 1 juli 2011, 1 januari 2011. Voor vele nieuwkomers op de arbeidsmarkt i…
Schoolvakanties in Nederland t/m 2011In Nederland heeft niet iedereen op hetzelfde moment schoolvakantie. Het land is opgedeeld in Noord, Midden en Zuid en b…

Reageer op het artikel "Gebeurtenissen Januari 2010"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Martinq79
Laatste update: 05-02-2010
Gepubliceerd: 05-01-2010
Rubriek: Nieuws uitgelicht…
Subrubriek: Auto en vervoer
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!